Energielabel

Een definitief EP-W energielabel

Een verplichting minder: wij voorzien je woning direct van een definitief energielabel.

Op het moment dat je een huis verkoopt ben je verplicht om een definitief EP-W (voorheen EPA-W) energielabel aan te leveren. Dit label geeft de energieprestatie van de woning weer. Meestal is er al een voorlopig energielabel van de woning beschikbaar, gebaseerd op de gemiddelden voor de voor geldende woningkenmerken. Sinds 2021 moet er echter een definitief energielabel worden opgesteld door een vakbekwaam adviseur en is het noodzakelijk dat de opname in de woning plaatsvindt. De gediplomeerde EP-W adviseurs van Beeldpakket komen graag bij u langs om de woning te voorzien van een definitief energielabel.

Voorbeeld van een definitief energielabel door Beeldpakket

Wanneer een nieuw energielabel aanvragen

Een groen energielabel heeft een gunstig effect op de waarde van je woning en de leencapaciteit van je koper. Het is niet alleen verplicht, maar ook erg belangrijk dat een energielabel up-to-date is. Een energielabel is 10 jaar geldig. Als er veranderingen in het energieverbruik hebben plaatsgevonden is een nieuw label ook verplicht. Denk hierbij aan een uitbouw, een nieuwe CV-ketel of het plaatsen van zonnepanelen. Zorg daarom altijd voor een EP-W energielabel dat up-to-date is, en biedt geïnteresseerde kopers zekerheid.

Advies op maat

Met onze ervaring in het signaleren van energiebesparende factoren zorgen we dat je het beste uit je woning kunt halen. Je kan ons benaderen voor advies voor mogelijke investeringen die jouw huis energiezuiniger maken. Zo bespaar je direct op energiekosten bij het plaatsen van dubbel glas, maar je kunt ook denken aan vloerisolatie of het installeren  van een warmtepomp. Wij nemen alle factoren van je woning mee en leveren een advies op maat.